Social Media Werkt!

Beroep Social Media Specialist in op komst.
Steeds meer bedrijven beseffen dat promotie via Social Media niet zomaar een account starten is en dat er veel meer uit te halen is. Ook besteden bedrijven steeds vaker het werk op het gebied van Social Media uit.

Volgens een onderzoek van NewCom in 2016 maken meer dan 9,6 miljoen Nederlanders gebruik van Facebook. Waarvan 6,8 miljoen dagelijks. In 2015 meldde het CBS een toename van bedrijven op Social Media van 63% ten op zichte van 41% in 2012.

Als je op LinkedIn bij jobs zoekt met de woorden Social Media + omgeving van Amsterdam. Dan komen er meer dan 600 zoekresultaten boven. Dit om aan te geven dat er ook echt kansen zijn om als Social Media Specialist aan het werk te gaan.

Beroep Online Marketing op UWV lijst toekomstige beroepen
Het UWV heeft het beroep van Online Marketing op de lijst van toekomstige beroepen gezet. Daar zijn wij heel blij mee. Omdat de veranderingen in het digitale tijdperk zo snel gaan zijn bijna alle taken die onder Online Marketing vallen, een zelfstandig beroep aan het worden: Vloggen, Tekstschrijven en ook Social Media Specialist met een focus op Facebook, Twitter en/of LinkedIn.

Kans op werk in Social Media
Juist voor het beroep van Social Media Specialist liggen enorme kansen. Het bijhouden van bijvoorbeeld een Facebook account is niet plaats en tijdgebonden. Op het moment dat je een smartphone of tablet hebt, heb je al toegang tot de accounts. Ook zijn er veel mogelijkheden om het werk voor het bijhouden van een Facebook account samen te doen of voor te bereiden op momenten dat je je goed voelt.

En met twee of drie uur per week kun je een ondernemer al veel werk uit handen nemen. En met twee of drie opdrachten in de week kun je in ieder geval zorgen dat je genoeg inkomsten hebt voor een WGA uitkering. En uiteindelijk kun je als Social Media specialist aan de slag als zelfstandig ondernemer of bij een werkgever.

Opleidingsniveau
Omdat bijna iedereen wel een Facebook account heeft en weet hoe dat werkt, is het niet nodig om een jarenlange opleiding te volgen om te weten hoe je een Facebook pagina op kunt zetten of hoe je voor ondernemers hun Facebook account kunt bijhouden. Met een heel praktisch en op maat gemaakte opleiding, begeleiden, trainen en delen wij onze kennis die wij hebben zodat de kandidaat uiteindelijk zelf aan de slag kan gaan om voor bedrijven Social Media bij te houden.

De trainingen van Social Media Werkt! zijn er op gericht om:

  • Een baan te vinden in de Social Media bij een bedrijf
  • Een baan te vinden in Social Media als ZZP’er
  • Een baan te vinden via Social Media (LinkedIn en Facebook)

De trainingen zijn makkelijk te begrijpen en gelijk toe te passen in de praktijk. En daarom ook te volgen voor iedereen die graag meer wilt leren of Social Media. Een training over bijvoorbeeld hoe maak ik mijn LinkedIn profiel beter vindbaar, kan meteen in de praktijk toegepast worden. Met alle praktische trainingen over Social Media en Vindbaarheid kun je ook meteen aan de slag.

Onze Online Marketing Trainingen
De trainingen die we ontwikkeld hebben, zijn er op gericht om zelf aan de slag te gaan om jezelf, je merk of je bedrijf beter vindbaar te krijgen in Google of Bing. De trainingen worden goed bezocht en de feedback die we ontvangen is bijvoorbeeld dat de uitleg van een complex onderwerp erg duidelijk en begrijpelijk is.

Training Social Media Werkt!

De praktische opleiding van Social Media Werk! is een training die één op één gegeven wordt. Op deze manier houden we rekening met het kennis- en het energieniveau van de kandidaat.

Heb je interesse in Social Media of wil je meer van Social Media weten? Mail of bel ons voor meer informatie

Chronisch ziek en weer aan het werk?
Chronisch ziek en weer aan het werk?
Social Media Werkt is er op gericht om mensen met een chronische ziekte een opleiding in de Social Media te geven. Na de opleiding kunnen kandidaten ook aan het werk om Social Media voor bedrijven bij te houden.
50 jaar en ouder en je wilt graag meer leren hoe je Social Media kunt inzetten?
50 jaar en ouder en je wilt graag meer leren hoe je Social Media kunt inzetten?
Als 50+ is de kans klein om weer een baan te vinden. Social Media biedt veel kansen om jezelf te promoten en goed vindbaar te worden. Hoe doe zorg je dat je beter vindbaar wordt voor die leuke baan die bij je past?