Het BCF Career Event is het grootste Event voor studenten in de richting Life Sciences die op zoek zijn naar een baan. Meer dan 2000 studenten komen ieder jaar naar de Beatrix hal in Utrecht om kennis te maken met werkgevers uit deze branche. 

Online Evers Marketing was dit jaar voor het eerst aanwezig op dit Event om studenten te adviseren om hun LinkedIn profiel te optimaliseren. Samen met Astrid van Nuus, Marie-José Bakker en Jacqueline Evers stonden we klaar om de studenten te ontvangen. Om half 10 gingen de deuren open en hadden we meteen een rij voor onze inschrijftafel staan. Binnen een half uur tijd was de hele planning gevuld met afspraken. We hadden drie ervaren adviseurs van half 10 tot en met 16.15 beschikbaar. De studenten kregen 15 minuten advies over hun persoonlijke LinkedIn profiel. We hadden geen idee dat het zo storm zou lopen. Zelfs voor koffie tussen door hadden we geen tijd. Gelukkig hadden we van te voren de lunch pauze geblokt op het inschrijfschema anders was dat er ook bij ingeschoten.

Om de studenten, die later op de dag, nog bij ons langs kwamen voor advies niet te willen teleurstellen dat er geen plek meer was voor een 15 minuten sessie, boden we ze een quick scan aan. Staande bij de tafel op hun eigen telefoon, kregen de studenten de snelle quick wins te horen over hun LinkedIn profiel.  Maar ook dat liep storm en ontstond daar ook een rij bij deze tafel. Uiteindelijk zijn we over gegaan op quick quick quick scans. Ongelooflijk hoe leergierig deze studenten zijn en open ze voor advies staan. Het was een hele drukke dag maar wat dankbaar om dit te doen.

Voor meer tips over hoe je je LinkedIn profiel kunt optimaliseren: https://www.online-eversmarketing.nl/trainingen/beter-vindbaar-linkedin/ of ja naar de website van BCF Career Event: https://www.bcfcareer.nl/tips-linkedin